Skip to content

TUKANG PALAK NYAMAR DADI TUKANG PARKIR

Desember 22, 2007

Digawe pekoro awak loro, gak digawe pekoro ati sing loro. Pancen repot. Masalah iki sak jane yo dudu masalah nak Gresik tok, sak kabeh’e kuto nduwe masalah sing podo koyo ngene. Sak jane lek pengen ditertibno mungkin yo iso, tapi kaet biyen kok yo pancet bae.

Ono opo iki kok murang-muring terus? He..he..he..sory cak! Iki lho aku lagi mengkel gara-gara tukang parkir gak ono sing genah. Mosok wong parkir digawe dolanan.

Maksud’e?

Lah iyo, parkir sepeda motor iku lak sak jane tarip’e mek 500 rupiah, trus oleh karcis. Lha sing terjadi iku gak ngono. Lek gak katek karcis, limang atus rupiah. Lek ambek karcis dadi 1000 rupiah. Lha iki lak podo bae karo dodol karcis! Lek gak ngono yo berarti malak, ngompas, narget (emboh opo maneh boso’e).

Aku tau arep nggarai pekoro. Waktu parkir nang pasar Gresik, tukang parkir’e njaluk karcis’e dibalekno. Karo aku gak tak balekno. Wonge ngomong: “Lek sak karcis’e yo bayar sewu”, eson gak gelem, dadi yo rame engkel-engkelan. Tapi so’ale waktu iku aku karo ibukku dadi wis gak tak terusno.

Sak jane, dispenda iku yo gudu mikirno solusi sistem parkir sing bener. Kerungu-kerungu isu, parkir nang Gresik iku nggawe sistem “kontrak”. Dadi dilelang karo pemda nang wong sipil. Trus wong sipil iku sing njalakno parkir….dadi tambah ruwet.

Mestine ngene, tukang parkir iku digaji wae (gaji tetap) dadi gak usah malak uwong. Trus, biaya parkir dibebanno liwat badan usaha, dadi gak langsung dipungut nang pengguna jalan. Nah, badah usaha mau mbebanno biaya parkir lewat penambahan rego barang’e. Kan enak, gak ribet ngetokno duwik gawe wong-wong malak nang pinggir dalan iku.

3 Komentar leave one →
  1. rouf permalink
    Mei 29, 2008 10:22 am

    Sakjane sing salah iku ora tukang parkire, tapi PEMDA sing bagian urusan masalah iku sing gak becus……

  2. Februari 12, 2008 5:24 am

    iyo. aku dek wingi yo tau gelut ambe tukang parkir ne mbarepe toko grand. tapi wong iku mau meneng cep gara2 aku ngancem wong iku gak oleh ngetem nak kono maneh.
    mene-ne maneh aku na toko grand, wong iku mau cuma mesem-mesem ambi monggoi aku. ngono cak. gibengen wae nek ono sing aneh-aneh.

    • Juni 2, 2009 3:00 am

      tp oj’ glak2…mlasi tkang bcake kwden k2 koen……

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: